Afslankprogramma 'T Kan Minder: Gerben verliest in 3 weken tijd 7.0 kg!


Terug naar Nieuws
Afslankprogramma 'T Kan Minder: Gerben verliest in 3 weken tijd 7.0 kg!

De leden van ons afvalprogramma ’T Kan Minder gaan als een speer! De vierde week van de eerste ronde van 2019 is begonnen en er worden geweldige resultaten geboekt. We spraken Gerben Sevinga (62) die helemaal uit Duitsland naar Sport & Lifestyle Oldambt komt om zijn doelen te behalen!

Waarom ben je aan het programma ‘T Kan Minder begonnen?
Ik had sowieso overgewicht en had last van mijn schouder en mijn rug. Ik heb een paar kennissen die hier ook aan hadden meegedaan.  Ik zag de resultaten van hun ijverig sporten en diëten en toen was voor mij de beslissing snel genomen om hier ook aan deel te nemen.

Waarom denk je dat dit programma jou kan helpen je doelen te behalen?
Hier is er controle op je, in de vorm van de wegingen en de voedingsschema’s. Deze voedingsschema’s passen ook goed bij me want voor ik aan het programma begon was ik ook verkeerd aan het eten. De schema’s leren je het anders te doen en ik probeer zoveel mogelijk de knop om te zetten.

Heb je nog meer doelstellingen naast het afvallen?
Ja, dat bewegingen makkelijker zouden gaan en dat ik sterker zou worden. En ik merk nu al dat het inderdaad verbeterd. Ik had mezelf geblokkeerd doordat ik niet bewoog en dat kwam weer door de angst die ik heb voor de pijn in mijn rug en schouder. Ik heb chronisch pijn door een dubbele hernia in mijn rug en ik was altijd voorzichtig met die bewegingen. Maar doordat ik het hier langzaam op kan bouwen gaat het steeds makkelijker. Daar ben ik heel blij mee. Ik had het niet verwacht en was er ook wel bang voor, maar ze gaan hier vakkundig te werk en als het niet goed gaat vraag ik om hulp. Ik luister goed naar mijn lichaam, maar probeer wel zo lang mogelijk alles te doen.

En kun je al merken dat je sterker wordt in je rug en schouders?
Jazeker, ik doe 2x in de week een les van ’T Kan Minder en dan kom ik op zaterdag met een vriend, die ook heel flink is geweest en nog steeds flink is (met afvallen), nog een uurtje hier trainen.

Was je voor je aan het programma begon al bezig met sporten?
Nee, helemaal niet. Dit was echt een stap die ik nodig had. Toen ik zag wat er met die twee kennissen gebeurde die hier aan hebben meegedaan was dat voor mij de doorslag om ook mee te doen aan het programma.

Wat bevalt je het meeste aan het programma?
Ik ben niet alleen bezig, maar in een groep. Het is hier gezellig en je hebt er leuke muziek bij. Het is net een grote familie. Dat spreekt mij heel erg aan, ik voel me hier goed en ik denk zeker dat ik hier in de toekomst ook zal blijven.

Hoe ervaar je de wegingen op de nieuwe InBody weegschaal?
Als een compleet unieke ervaring. Ik had nog nooit zoiets gezien. Als ik dan ook de cijfers te horen krijgen van het vetpercentage wat afgenomen is, zo ben ik bijvoorbeeld deze week 1,3 kg vet kwijtgeraakt. Wat er aan spiermassa opgebouwd is dan is dat echt uniek. Mijn doelstelling is in deze 12 weken 20 kg af te vallen en dat gaat me lukken.

Het programma duurt slechts 12 weken. Hoe kijk je tegen het einde aan?
Ik ga door met het Support programma na ’T Kan Minder om die stok achter de deur te houden. Zo probeer ik het vol te houden en de resultaten op peil te houden.

Bedankt voor je verhaal, Gerben en ga zo door! Wil jij net als Gerben ook op een snelle, verantwoorde manier gewicht verliezen en begeleid worden door professionals? Op 1 april 2019 gaat de volgende ronde van ’T Kan Minder van start! Schrijf je tijdig in door een email te sturen naar sportcentrumoldambt@gmail.com of meld je aan bij de balie! De informatieavond zal plaats vinden op vrijdag 29 maart.

Meer informatie op onze ’T Kan Minder website:www.afslankentkanminder.nl

 
 

Bekijk ook

Het afslankprogramma 'T Kan Minder is een 12 weeks programma. De deelnemers worden gedurende deze 12 weken begeleid door onze diëtiste(n) , sportinstucteurs en een coach. De trainingen zijn kort en intensief en duren maximaal 30 minut…
 
Lees het hele bericht
                In 2004 is het afslankprogramma 'T Kan Minder ontstaan voor het goede doel KIKA. Toen al, was overgewicht bij de bevolking een groeiend probleem. Het was een investering in je lichaam en…
 
Lees het hele bericht
                      Gina (47) uit Heiligerlee is een van de vele deelnemers die aan het afslankprogramma 'T Kan Minder meedoet. Ze is in januari 2019 gestart en is nu -22.5 kg afgeva…
 
Lees het hele bericht