Afslankprogramma Kan Minder: Esther in 12 weken 14.5 kg lichter!


Terug naar Nieuws
Afslankprogramma Kan Minder: Esther in 12 weken 14.5 kg lichter!

 


 

Hallo, ik ben Esther, 40 jaar en moeder van een zoon van 14 jaar.

Mijn hele leven worstel ik al met overgewicht. Menig dieet heb ik gevolgd, met tijdelijk of geen resultaat. Ik was op mijn zwaarst in 2006 met 139 kilo en op mijn lichtst in 2008 met 65 kilo. Beide voor mij persoonlijk geen gezonde getallen.

En in alle jaren daartussen, daarvoor en daarna; Zoek in het woordenboek jojo-effect op en je zult daar mijn foto aantreffen :-)

Enfin, afgelopen december liep de weegschaal alweer richting 100 kilo en na een selfie gemaakt met Kerst gezien te hebben besloot ik dat ik het roer om wilde gooien.

Via verschillende zoekopdrachten kwam ik uit bij het FtF programma van Sport & Lifestyle Oldambt. Enthousiast geworden van de resultaten van mijn voorgangers meldde ik mij aan om mee te doen vanaf 8 januari 2018.

Als je begint lijken 12 weken oneindig, en het doel zo ver weg. Ik heb echter zelf ervaren dat als je eenmaal begint, het per week bekijkt en ervaart, 12 weken haalbaar zijn. Uiteraard niet zonder vallen en opstaan. Uitdagingen kom je tegen, tegenslagen onvermijdbaar. Voor mij was dat mijn lichaam door ziekte uitgeschakeld werd en ik zeker 3 weken niet kon sporten.

Maar door mij aan de voedingslijsten, dagmenu's, en de do en dont's van het FtF programma te houden, ging ik wel afvallen, en bleef dat ook doen.

Wat dit programma ook fijn maakt is dat je uiteindelijk deel word van een FtF familie. Iedereen is daar voor hetzelfde doel, en mijn ervaring is dat de herkenning en steun van anderen enorm motiveert om door te gaan, ook als het even niet gaat zoals je zelf bedacht had.

Met nog 1 week FtF te gaan ben ik zo enorm blij en trots dat ik 14,5 kilo kwijt ben. En als je mij van te voren een eerlijk antwoord had gevraagd of dit mogelijk zou zijn, had ik het eigenlijk waarschijnlijk zelf niet eens gedacht.  Mijn eerste doel van onder de 90 kilo komen is behaald, en nu ga ik door naar mijn volgende doel. Ik geloof dat het mogelijk is!

 

Hartelijke groet, Esther

 
 

Bekijk ook

  Meedoen aan de nieuwe ronde? Op vrijdag 4  januari 2019 is er weer een informatieavond en op maandag 7 januari 2019 starten we met een nieuwe ronde van het succesvolle programma  'T Kan Minder. Wil jij het nieuwe jaar fit beginnen …
 
Lees het hele bericht
 In januari 2018 is Claudia (25) gestart met het afslankprogramma ’T Kan Minder. Na dit programma van 12 weken is ze doorgegaan met het vervolgtraject, support. Op het moment van schrijven is Claudia maar liefs 23.3 kg afgevallen, een fant…
 
Lees het hele bericht